Hotstone massage

De hotstone massage is in Europa een relatief nieuw verschijnsel, terwijl het al eigenlijk heel oud is. Bij deze vorm van massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45-50 graden celcius. De stenen die gebruikt worden tijdens de massage zijn lava-basalt stenen. Deze zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, welke eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen. De warmte afkomstig van de stenen geeft een diepe ontspanning en geeft een ontspannende werking aan vermoeide of pijnlijke spieren. De combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Een hotstone massage is bij uitstek aan te raden bij aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid en gewrichtsproblemen. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan een hotstone massage uitkomst bieden.  

 

Edelsteenmassage

Edelstenen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. Niet alleen vanwege hun schitterende kleuren en vormen, maar ook vanwege hun geneeskrachtige en ontspannende werking. De energie die de stenen afgeven tijdens de massage zorgen voor ontspanning van de huid en de spieren. Bij het gebruik van warme stenen kun je de massage enigszins vergelijken met een hotstone massage, waarbij de edelstenen voor een extra verdieping zorgen. De edelsteenmassage is een zachte helende ervaring voor zowel lichaam als geest. Het effect van de edelsteenmassage is ontladend en opladend. Stress wordt afgevoerd en nieuwe sprankelende energie komt ervoor in de plaats. Er kan met zeer veel verschillende soorten edelstenen worden gemasseerd. Elk type edelsteen heeft zijn eigen unieke werking. 

 

 

Een hotstone massage bestaat altijd uit een combinatie met een edelsteenmassage.